Reizen In Zuid-Afrika: 10 Dingen Die Je Vooraf Moet Weten

Published Feb 14, 22
8 min read

12 Dagen De Magie Van Afrika Rondreis

Er is bovendien nog een reden om de kust te vermijden. Veel van meestal een week (Tanzania). Dat past vaak niet in een rondreis naar meerdere plekken in Zuid-Afrika tijdens een Kerstreis. Zuid-Afrika heeft een hele lange kustlijn en met het prachtige weer in december is het op vrijwel alle stranden druk (bron: Knysna Marketing).

7 praktische tips voor een rondreis door Zuid-AfrikaZuid-Afrika met kinderen » Individuele familiereizen Riksja Family
oktober tot april) is er daar zoveel aanbod van accommodatie dat het ons meestal lukt om een leuke plek te vinden als u met Kerst naar Kaapstad wilt. U kunt ook in december in Kaapstad alle beroemde bezienswaardigheden bekijken en u kunt er uiteraard ook naar het strand, hoewel het daar dus druk zal zijn.

Uiteraard ligt Kaapstad wel in een uithoek, dus zeker als u maar 2 weken heeft is het de vraag of het wel verstandig is om naar Kaapstad te gaan. Safari en bergen in Zuid-Afrika in december Een beter idee is wellicht om eerst te relaxen in bijvoorbeeld de . Ook dit is een populair vakantiegebied voor Zuid-Afrikanen, vooral omdat de temperaturen in december relatief aangenaam blijven.

Jouw Vakantie En Rondreis Zuid Afrika Zelf Regelen?

Daarna kunt u dan doorsteken naar de als u liever malariavrij reist, voor een stukje safari in Zuid-Afrika. Wilt u per se toch enkele dagen naar het strand dan is de omgeving een aanrader. Dit is interessant omdat er ook natuurschoon en wild is, en de kust is niet volgebouwd zoals bijvoorbeeld rondom Durban.

In alle winkels ziet u dus sneeuwpoppen, rendieren en kerstlichtjes en in Kaapstad zijn er in december bijvoorbeeld ook diverse kerstmarkten. Dennenbomen zijn er niet overal maar andere bomen worden vrolijk versierd. Op Eerste Kerstdag zijn er normaal cadeaus in de ochtend, bijna altijd een kerkdienst, vervolgens Christmas Lunch met de hele familie.

Tweede Kerstdag (Boxing Day) is overigens niet zo belangrijk. Oud & Nieuw wordt op allerlei manieren gevierd, maar niet zo groots als in Nederland. Vaak is er een feest met champagne en een klein beetje vuurwerk om middernacht. Er zijn ook bestemmingen die er niets aan doen. Geen dennenboom, maar toch een boom met kerstversiering in Zuid-Afrika! Niet verplaatsen tijdens feestdagen Het is verstandig om te zorgen dat u voor aankomt bij een leuk adres en daar dan minimaal 2 nachten blijft voor de Zuid-Afrikaanse Kerstviering.

Must Der Musts Van Zuid-afrika: De Garden Route - Kaapstad

Dit is leuker voor uw eigen gezelschap en ook voor het personeel van de bestemming dat toch op één of andere manier zal proberen om Kerst te vieren. Maar er is nog een reden. Er wordt stevig gedronken in Zuid-Afrika in alle lagen van de bevolking. De dag na Kerst en Oud & Nieuw zijn berucht om het grote aantal (nog) dronken voetgangers langs de weg.

Samenvattend: naar Zuid-Afrika in december Het is zeker een goed idee om in december naar Zuid-Afrika te reizen. Het is volop zomer en het hele land is in vakantiestemming. U moet het wel goed voorbereiden en vooral van vluchten en van overnachtingsadressen Kustbestemmingen en goedkopere overnachtingsadressen zoals huisjes in nationale parken zijn het snelst vol.

Ik sta in de startblokken om voor de 3de keer naar Zuid-Afrika te vertrekken - Ngorongoro. Tijdens die reizen verzamelde ik heel wat tips. Het is één van de weinige landen waar ik eindeloos naartoe zou kunnen reizen. 20 jaar geleden was ik er voor het eerst, samen met mijn man, tijdens onze huwelijksreis.

Toe Aan Vakantie? Dit Zijn De Populairste

En nu vliegen we naar Kaapstad om het grootste deel van de Tuinroute over te doen. Mijn ouders en onze kinderen reizen mee. Als je je eerste trip naar Zuid-Afrika gaat, moet je je 2 belangrijke vragen stellen: Als je een paar weken vrij kan nemen, kan je het hele land verkennen.

Wat neem je mee op safari?   De beste tips7 praktische tips voor een rondreis door Zuid-Afrika


Hierbij bezorg ik je een paar tips over de eindeloze mogelijkheden. Safari tips Zuid-Afrika Wil je op safari, dan vlieg je best naar . Van daaruit reis je door naar één van de vele safariparken. Krugerpark is het bekendste park, maar ik vind het persoonlijk geen aanrader. In de nabijgelegen privéparken zijn betere accomodaties en krijg je een authentiekere belevenis.

safari is ook meer dan voldoende. Het is vrij vermoeiend omdat je erg vroeg uit bed moet (en dat is voor mij echt een straf). Een verlenging aan één of ander tropisch strand is dan ook geen overbodige luxe. Denk aan Mauritius of Mozambique. Voor deze reis heb je maar een nodig.

Zuid-afrika Voor Beginners - Mooiste Stedentrips

Voor meer tips over de Panoramaroute lees je verder in Zuid-Afrika deel 1. Wijndegustaties tips Zuid-afrika Grote fan van lekker eten en drinken? Dan moet je in de buurt van zijn. In dit geval vlieg je beter naar Kaapstad. Ongeveer 25 km verderop vind je de wijnregio rond . Stuk voor stuk gezellige stadjes waar ze de heerlijk goddelijk vocht produceren.

Een wijnhuis is hier trouwens geen Château, maar een Estate. Hier kan je je gerust amuseren. Voor deze prachtige roadtrip vlieg je ook naar . Van hieruit kan je helemaal rijden. Tijdens je reis van ongeveer kan je Kaapstad verkennen, , bezoeken op een eilandje voor , op een struisvogel rijden in , de Cango Caves bezoeken, heerlijke oesters proeven in , prachtige wandelingen maken in en zoveel meer.

Kaapstad tips Zuid-Afrika Ook in Kaapstad kan je gerust spenderen. Ontdek de stad en haar leuke buurten, ga uit eten aan , maak een prachtige dagtrip langs en , breng een bezoek aan en beklim (of in mijn geval neem de lift) naar de top van de . En wat dacht je van ? Daarvoor moet je in zijn.

10 Tips Voor Je Eerste Safari In Afrika - Ik Wil Meer Reizen!

Meer daarover lees je in mijn blogpost over de belangrijkste bezienswaardigheden in Kaapstad. En dit zijn uiteraard nog maar enkele mogelijkheden. Zuid-Afrika heeft zoveel te bieden dat je er eindeloos rond kan reizen en steeds weer nieuwe dingen ontdekken. Anders dan anders Wil jij een keer een heel bijzondere reis maken? Boek dan één van de bijzondere door Zuid-Afrika.

Toen de in 1820 arriveerden, liep het echter helemaal mis. De Europeanen waren in de minderheid, maar veel beter bewapend en onderdrukten de kleurlingen. Deze laatsten verloren alle rechten wat in de jaren 1950 uiteindelijk tot de fel bekritiseerde Apartheid leidde. Op tal van plaatsen werden er goud en diamanten gevonden waardoor Zuid-Afrika aan belang won.

Apartheid In 1912 werd het (African Native National Congres) opgericht . In 1948 kwam echter de (Nasionale Party) aan de macht. Hierdoor raakten de zwarten heel wat rechten kwijt. Door een wet uit 1952 waren ze bijvoorbeeld verplicht om altijd een ‘pas’ bij te hebben waarmee ze konden bewijzen dat ze in blank gebied mochten werken.

10 Tips Voor Je Eerste Safari In Afrika - Ik Wil Meer Reizen!

Ze mochten niet in dezelfde wijk wonen of werken en ze deelden zelfs geen begraafplaatsen. Een relatie met iemand van een ander ras was not done en leverde een gevangenisstraf op. Uiteraard bleef de zwarte bevolking deze ongelijkheid niet pikken. In 1976 barstte de bom met vele opstanden tot gevolg.

In 1990 behaalde het ANC 63% van de stemmen en werd Nelson Mandela de van het democratische Zuid-Afrika. Toen wij in 1997 in Zuid-Afrika waren, zag je nog de laatste sporen van de Apartheid. Op sommige plaatsen zag je nog bordjes waarop stond dat het verboden terrein was voor zwarten.

Eten, drinken en slapen in Zuid-Afrika Zuid-Afrika heeft met een grote verscheidenheid aan verblijfsmogelijkheden. Van de eenvoudigste camping tot het sjieke 5 sterren hotel. Ze hebben het allemaal. Ook op gebied is er wat voor ieders smaak en ieders portemonnee. Door de gunstige koers (voorjaar 2017) is het momenteel de ideale moment om naar Zuid-Afrika te reizen.

Reisverhalen En Blogs Zuid-afrika Bij Van Verre

Meerdere restaurants veroveren een plaatsje in de jaarlijkse lijst van ‘Top 100 restaurants van de wereld’. Op wijngebied moeten ze niet onderdoen voor traditionele wijnlanden zoals Frankrijk. In de regio rond Stellenbosch produceren ze de heerlijkste wijntjes. Handige tips en weetjes voor je reis naar Zuid-Afrika Reizigers uit de moeten op voorhand regelen.

Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn na vertrek. Reis je met kinderen jonger dan 18 jaar dan moet je in het bezit zijn van een . : 220/230 volt bij 50Hz is de meest courante netspanning. Stekker zijn 5A met 2 pennen of 15A met 3 ronde pennen.

Bijzondere natuur reizen Zuid-Afrika van de gebaande paden af Natuur reizen bijzonder Zuid-Afrika. Wat wil je nog meer? Niet het geijkte rondje maar iets bijzonders, dat willen wij toch allemaal. Onze natuur reizen gaan altijd van de gebaande paden af. Geen massa toerisme, weg van …

Afrika - Ik Wil Reizen!

Deze 11 dingen moet je vooraf weten als je op reis gaat naar Zuid-Afrika Een auto huren in Zuid-Afrika is een must-have Misschien vraag je je af of een auto huren in Zuid-Afrika nodig is en welke auto dan het meest geschikt is. Een auto huren in Zuid-Afrika is niet alleen heel handig maar doordat het land zo intens groot is, is het ook een echte must-have.

Voor de meeste heb je geen 4×4 nodig en volstaat daarom een gewone auto. Het is overigens wel handig om een automaat te kiezen omdat je vaak lange stukken moet rijden en je ook nog links rijdt. Bekijk hier onze uitgebreide tips over. Laat je niet gek maken door wilde verhalen over veiligheid Wanneer je aan mensen verteld dat je naar Zuid-Afrika gaat krijg je ongetwijfeld de vraag of het er wel veilig is en krijg je de engste verhalen naar je hoofd geslingerd.

More from Luxe reis, Wat te doen

Navigation

Home

Latest Posts

Rondreis Noorwegen Blokhutten

Published Mar 05, 22
8 min read

Reizen Finland 2021

Published Feb 27, 22
10 min read