Vakantie Zuid-Afrika - De Jong Intra Vakanties

Published Feb 10, 22
11 min read

Ultieme Safari Tips: Dit Móet Je Weten Voor Je Op Big Five Safari

De weg naar Coffee Bay vanaf de snelweg N2 is erg slecht. Over de laatste 100 KM heb ik ruim 3 uur gedaan, omdat de weg zo vol zat met gaten dat ik constant gaten moest proberen te ontwijken. Proberen, want er zaten zo veel gaten in dat alles ontwijken onmogelijk was.

Veel mensen hebben hier een lekke band te pakken, maar met voorzichtig rijden moet het te doen zijn zonder een lekke band te krijgen. Dit was maart 2012 dat ik hier was, dus misschien is de weg ondertussen wel beter. Port Elizabeth weet ik weinig van accommodatie, aangezien ikzelf in Port Alfred verbleef op de campus.

Rondreis Zuid-afrika In Twee Weken

Daar vandaan richting Kaapstad gegaan. Ondertussen overnacht in Knysna / Hermanus / Stellenbosch. Ten westen van PE vind je steeds minder zwarte afrikanen, en steeds meer witte, het is ook een beter ontwikkeld gebied. Restaurants en hotels zijn ook duurder in dit gebied. In Stellenbosch verschillende wijnproeverijen gedaan, erg leuk! Kaapstad hebben wij in het Cape Royale Luxury Hotel verbleven, in greenpoint.

Dan heb je een suite met twee slaapkamers, voor vier personen. Kaapstad hadden wij de pech dat het telkens te slecht weer was voor Robben Island, en slechts 1 dag redelijk weer voor de Tafelberg. Allebei wel dingen die ik zou aanraadden. In de buurt van Long Street hebben wij gegeten in restaurant Carne, een zeer goed vlees restaurant! Mama Africa en Gold zijn restaurants met live entertainment, ook erg leuk.

Vakantie Zuid-afrika: De Leukste Tips Op Een Rijtje - Expeditie

1Koken in Kaapstad, Je begint de reis in bruisend Kaapstad. Ik zou er wel een week door kunnen brengen. Bezoek indrukwekkend Robbeneiland, slenter langs de terrasjes bij V&A Waterfront, loop tussen de pinguïns of maak een foto bij het welbekende Kaap de goede hoop bord. Als je wil kan ik een lesje Zuid Afrikaans koken voor je regelen.

Ze kletst je de oren van het hoofd en zo leer je een beetje het echte Afrika kennen. Je krijgt de recepten mee, maar net als mijn moeders kippensoep smaakt het nooit hetzelfde als je het zelf maakt 😉Je kunt in plaats van slapen in de stad ook slapen in Camps Bay.

Op Reis: Tips Voor Zuid-afrika? - Gewoon Wat Een Studentje 'S

Ook lekker om je reis hier te eindigen! 2Wijnen wijnen wijnen! Als je naar Zuid-Afrika gaat kan en wil je er niet omheen. Wijn! Stellenbosch is de bekendste streek, maar ik kan je ook wat kleinere iets kneuterigere regio’s tippen (Hurghada). Je slaapt in een wijnhuis middenin de regio, zodat je nooit ver hoeft te rijden voor een proeverij.

Zuid Afrika Rondreis zelf samenstellen + tips   Homes of AfricaReizen in Zuid-Afrika: 10 dingen die je vooraf moet weten - REISJUNK


Je loopt de wijnlanden in en ploft onder de mooiste boom. Of dat mooie plekje aan de beek. Zit je dan met je Zuid-Afrikaanse wijntje uit te kijken over de eindeloze velden. Proost! Heb je altijd al eens op sterrenniveau willen eten? In Zuid Afrika kan dat. Voor een gewone prijs.

Vakantie Zuid-afrika: Dit Is De Beste Reistijd - Skyscanner

Dat laatste is wel een must. Niet zo een wijnliefhebber? Laat het mij weten. Ik heb dan hele leuke andere ideeën voor je. 3Op safari! (kidsproof)Deze kleinschalige lodge ligt in een privé reservaat. Benieuwd wat de voordelen daarvan zijn? Daar vertel ik meer over onderaan de pagina. Ik heb deze lodge uitgekozen omdat hij voor stellen én gezinnen leuk is.

Sowieso spot je hier de Big5. Maar wat deze plek uniek maakt is dat ze ook een opvangcentrum hebben voor Cheeta’s. En een reptielencentrum (griezelig vind ik, maar dochter Sammie denkt daar anders over 😊)Ga je hier met je kids heen dan zullen ze het er nog lang over hebben.

In December Op Vakantie Naar Zuid-afrika - Tips Van Out In Africa

Reizen in Zuid-Afrika: 10 dingen die je vooraf moet weten - REISJUNKHoe bereid ik me voor op mijn reis? Riksja Zuid-Afrika


Er is een speeltuin en een zwembad. En als de kleine rangers op bed liggen zitten jullie op je veranda te dineren. Hier begrijpen ze het.Ries gebruikt de North Face Recon tas. Paklijst Afrika: Welke kleding neem je mee naar Afrika? Oost-Afrika, daar is het alleen maar warm nietwaar? Ai, nee dat is niet helemaal het geval. Vooral in Madagaskar had ik het ’s avonds vaak behoorlijk fris. Pak dus zeker ook een lange broek en trui in.

Jouw Vakantie En Rondreis Zuid Afrika Zelf Regelen?

Wij waren vooral heel erg blij met het zoutvaatje, minibestek en de opvouwbare bakjes. Hier aten we heel vaak ontbijt of lunch mee. Ook echt onmisbaar in Afrika is een geïmpregneerde klamboe. We hebben deze vaak gebruikt als er geen klamboe in onze ho(s)tel kamer aanwezig was, of als de aanwezige klamboe te veel gaten had.

Extra paklijst tips voor backpacken door Afrika In zowel Kenia, Tanzania als Uganda en Rwanda, is kamperen heel normaal. In en buiten safariparken, maar ook rondom de steden heb je veel campings. Wij hadden dit keer geen kampeerspullen bij ons, maar zouden dit een volgende keer wel meenemen. Kamperen vinden we heerlijk en je bespaart er geld mee.

8 Tips Voor Een Perfecte Safari Experience

Om toch een beetje fit te blijven, downloaden wij geregeld yogalessen op You, Tube die we dan op een handdoek in ons hotel of in een park deden. Voor onze volgende reis heb ik deze lichtgewicht opvouwbare yogamat gevonden die precies in mijn backpack past. Echt een aanrader! Van tevoren had ik verwacht als vrouw, behoorlijk bedekt door Afrika te moeten reizen uit respect voor de lokale cultuur.

Enkel in Lamu, een grotendeels islamitisch eiland voor de kust van Kenia, is het wel zo gewenst als vrouw je schouders en knieën te bedekken. Verder is een kort broekje en topje/T-shirt meer dan voldoende. * NOMAD is een van onze partners, echter is alles hierboven voor mij waarheidsgetrouw en ben ik een megagrote fan van het merk! ** Aangezien ik deze paklijst met mijn ervaringen gemaakt heb, is hij qua kleding wat vrouwelijk ingestoken ;-).

Hakuna Matata; Naar Zuid-afrika Met Kids; Alle Tips - Citymom

Hoewel inentingen voor Zuid-Afrika, Swaziland en Lesotho niet verplicht zijn worden ze beslist aangeraden. Voor de actuele stand van zaken verwijzen we naar , de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) dat de richtlijnen uitgeeft voor vaccinaties en preventie van malaria. Reizigers uit België vinden vergelijkbare informatie op www.

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Koning Aap heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie. nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

Zuid-afrika Voor Beginners - Mooiste Stedentrips

nl is een landelijk werkend vaccinatiecentrum (enkel in Nederland). Als je minstens 4 weken voor vertrek contact met hen opneemt, garanderen we dat je gebruik kunt maken van deze unieke service. Een handig alternatief voor de GGD! Maak hier een . Neem een kleine reisapotheek mee op je Zuid-Afrika rondreis met daarin o.

Het paspoort is opgesteld in elf talen, waardoor de hulpverlener (in het buitenland) eenvoudig de gegevens van de patiënt, zijn of haar ziekten, aandoeningen en medicijngebruik kan opzoeken. Ook is vermeld wie de behandelende arts is en wie er in dringende gevallen gewaarschuwd kan worden. Het medisch paspoort is onder andere verkrijgbaar bij huisarts, de Reisdokter, apotheek en GGD.

Reisverhalen En Blogs Zuid-afrika Bij Van Verre

Wees voorzichtig met zonnen en zet bij uitstapjes in de volle zon iets op je hoofd. Omdat je in de droge hitte ongemerkt veel vocht verliest, moet je steeds veel blijven drinken en wat extra zout op je eten strooien. Warme dranken zijn over het algemeen beter dan ijskoude. Je maag en darmen worden dan minder belast.

Vind hier meer informatie over De Zuid-Afrikaanse gezondheidszorg staat op een hoog niveau. Vooral in de steden in Zuid-Afrika zijn ziekenhuizen en privéklinieken die op geen enkele wijze onderdoen voor die in Nederland of België. Op het platteland ben je soms aangewezen op staatsziekenhuizen die in orde zijn, maar die van de patiënten boven alles veel geduld vergen.

Zuid-afrika, Praktische Tips Voor Jouw Rondreis

Voor zwemmen was het al wel snel te koud. Het voordeel van reizen in de Zuid-Afrikaanse winter is dat de begroeiing in de natuurreservaten veel dunner is dan tijdens het voorjaar of de zomer. Ga je op safari, dan is het dus wat makkelijker om door de bosjes heen nog een olifant te spotten! De periode september – oktober of maart tot mei is beter geschikt voor Zuid-Afrika.

Zonsondergang in Zuid-Afrika Ga je voor het eerst naar Zuid-Afrika, dan kun je toch wel het beste het bekende rondje afleggen (Kenia). Het is weliswaar wat toeristischer, maar ook zeker de moeite waard. Wij hebben wel bewust de route tegen de klok in gereden, in plaats van, wat bijna iedereen doet, met de klok mee.

Reisverhalen En Blogs Zuid-afrika Bij Van Verre

Lucia en Swaziland en uiteindelijk naar het Krugerpark. Het Krugerpark was toch wel het hoogtepunt van onze reis dus het was leuk om dat voor het laatst te bewaren. Dit is een lastige vraag om te beantwoorden. Omdat wij met twee tieners reisden, hebben we bewust de grote steden vermeden.

Sterker nog, in Swaziland liep ik als enige blanke even over een markt om wat fruit te halen en de vriendelijkheid en hartelijkheid van de mensen was echt hartverwarmend. Desondanks hoor je natuurlijk ook wel andere verhalen over Zuid-Afrika. We waren dan ook wel op onze hoede. Waar mogelijk betaalden we met creditcards zodat we niet met briefjes hoefden te zwaaien.

Rondreis Zuid-afrika. Tips Welkom! - Reisforum - Around The

De valuta van Zuid-Afrika is de Zuid-Afrikaanse Rand. Wij hebben zelf op de luchthaven in Johannesburg cash voor de vakantie gepind. Achteraf hoorden we dat dit absoluut niet veilig zou zijn, hoewel wij niets hebben gemerkt. Zoals aangegeven kun je ook prima met een creditcard betalen in Zuid-Afrika. Sowieso is het belangrijk om een creditcard bij je te hebben voor noodgevallen.

Wil je van je gewone pinpas gebruik maken in Zuid-Afrika, vergeet dan niet om deze voor vertrek op ‘wereld’ te zetten, want anders werkt hij niet. Dit overkwam mij in New York en is echt een vervelende start van je vakantie! Twee jonge cheetah’s in het Krugerpark die uitgebreid poseren! In de meeste restaurants waar wij gegeten hebben, stonden er veel bekende gerechten als curry, pasta’s, pizza, steak en kip op de menukaart.

Interview: Marjorie (24) Reisde Een Half Jaar Alleen Door Afrika

Omdat de wegen in Zuid-Afrika niet altijd even goed zijn, heb je voor je het weet schade aan je huurauto. Huren via Sunnycars betekent dus minder stress! Je kunt heel eenvoudig autohuur in Zuid-Afrika boeken via onderstaande button. Hoewel wij onze reis hebben laten boeken door een reisbureau, kun je ook prima zelf je rondreis door Zuid-Afrika samenstellen.

Geef bedelende kinderen geen geld! Dit gaat vaak linea recta naar ouders toe en dat wil je niet. Zelfs het meenemen van cadeautjes zoals schriftjes en pennen is al wat dubieus want, zo zegt men, zo leren de kinderen dat het loont om te bedelen. Telefoon opladen? Je hebt een verloopstekker van het type D, M of N nodig.

Inpaklijst Voor Je Reis Naar Zuid-afrika - Reisblog

Voor de rest van Zuid-Afrika is vaccinatie tegen DTP en Hepatitis A een aanrader. De Drakensbergen Kortom, geniet van alles wat je ziet en probeer zoveel mogelijk uit je reis naar Zuid-Afrika te halen! Het is een waanzinnig mooi land waar ik echt mijn hart aan heb verloren. Ik wil dolgraag nog eens terug dus dat zegt vast wel genoeg! .

En ook al mag de route van de Garden Route dan niet vrij zijn van discussie als het gaat om het exacte begin- en eindpunt, het belangrijkste is dat je ‘m niet overslaat! Zeker op de bucketlijst voor je vakantie in Zuid-Afrika: de Tuinroute, Aangezien regelmatig mailtjes binnenkrijgt met allerhande vragen over de Garden Route, afstanden tussen plekken aan de Tuinroute, de leukste plekken om te stoppen, tips voor hotels, restaurants en guesthouses aan de Tuinroute, must-do activiteiten aan de route en een berg vragen over het hoe en wat van een safari in Addo Elephant Park, besloten we om de toeristische bezienswaardigheid van Zuid-Afrika een geheel eigen sectie op Kaapstad, Magazine.

Reizen In Zuid-afrika: 11 Dingen Die Je Vooraf Moet Weten

Met als resultaat dat we (hopelijk) alle vragen over het hoe en wat rondom reizen langs de Garden Route in Zuid-Afrika kunnen beantwoorden. Zie hieronder een overzicht van alle artikelen met alle informatie over de Tuinroute die je voor je vakantie richting Zuid-Afrika wil weten, om goed beslagen aan de rondreis te beginnen.

Navigation

Home

Latest Posts

Rondreis Noorwegen Blokhutten

Published Mar 05, 22
8 min read

Reizen Finland 2021

Published Feb 27, 22
10 min read