Zonvakantie November: Waar Op Vakantie In November?

Published Feb 20, 22
6 min read

Perfect Match Aruba, Bonaire & Curaçao - Tenzing Travel

Perfect Match Aruba, Bonaire & Curaçao   Tenzing Travel   Journeys that lastOp vakantie naar Aruba, Bonaire of Curacao (ABC eilanden): de verschillen en overeenkomsten - Avila Beach Hotel Curacao


De meningen over de leguanensoep zijn vrijwel gelijkgestemd: het is net een soort van kippensoep met scherpe kleine botjes erin. De smaak is prima, doch niet iets waar je jaren later nog met weemoed aan terug zult denken. De stoofvlees valt wat tegen. Ik herinner me een erg krachtige smaak en meer vlees dan bot.

Mogelijk had de kok zijn dag een keer niet. Na de maaltijd reken ik af en gaan we het dorp in. 12:20 uur – Cadushy Je kunt Rincon niet bezoeken zonder een kijkje te nemen bij de Cadushy Distillery. Je moet dan wel op een maandag, woensdag of vrijdag in Rincon zijn, want anders is deze kleine lokale distilleerderij gesloten voor het publiek (land met zon januari).

Bonaire of Curaçao?Perfect Match Aruba, Bonaire & Curaçao Tenzing Travel Journeys that last


Zodra we het terrein oplopen vraagt een vriendelijke medewerker aan ons ‘Heeft u weleens cactus gedronken?’. Nou heb ik dat toevallig wel gedaan, want ik was hier vorig jaar ook. Ik wil echter niet bijdehand doen (dit keer) en speel het spelletje mee. ‘Nee’ antwoorden wij. Vervolgens krijgen wij een proefglaasje met Cadushy likeur om te proeven.

Luxurytrips

Vervolgens krijgen we in de kleine distilleerderij alles te horen en te zien over het productieproces. Bijzonder dat ze juist van de lokaal zoveel voorkomende cactus een alcoholische versnapering hebben weten te maken. Na de uitleg proberen we ook nog enkele van hun andere likeuren en drankjes. Natuurlijk vertrekken we niet met lege handen.

13:00 uur – Boka Onima Na een half uurtje hebben we de Cadushy distilleerderij alweer verlaten. Je hoeft daar geen uren voor uit te trekken. We rijden in oostelijke richting Rincon uit. Enkele kilometers nadat we het dorp verlaten hebben slaan we linksaf een onverharde weg in. Dit is de route naar Boka Onima.

Het heeft vele jaren gekost om deze inham te vormen. Waarschijnlijk is het hier qua uiterlijk amper veranderd sinds de eerste bewoners op Bonaire hier leefden. De windmolens die verderop in één lijn staan zijn wel recent aangelegd. In dit gebied kun je op een paar plekken oude indianentekeningen bekijken.

Op Vakantie In De Caraïben: De Abc-eilanden - Puur Op Reis

De roodbruine symbolen zijn lang geleden door de Arawakindianen aangebracht en op sommige plekken opvallend goed geconserveerd. We bekijken op twee plekken de indianentekeningen voordat we weer op pad gaan. 13:45 uur – Seru Largu We zijn verder gereden richting Kralendijk, dat ten zuiden van Boka Onima ligt. Voordat we bij Kralendijk aankomen neem ik een afslag naar Seru Largu.

Via een kronkelige en soms steile weg kom ik uit bij de top van de Seru Largu. Hier kunnen we vanaf een hoogte van 123 meter genieten van een panoramisch uitzicht over Bonaire. Je kunt vooral Kralendijk goed zien liggen vanaf deze plek. We genieten vanaf het Millennium Monument van het uitzicht.

Het maakt de tropische warmte aangenaam. Anders zou het hier in de volle zon al snel te heet aanvoelen. Wat opvalt is dat wij op dit moment de enige bezoekers zijn. 14:15 uur – Mangrovetocht Voor vandaag hebben we een mangrovetocht gereserveerd. Dat gaan we doen met kajaks in het mangrovebos van Lac Bay.

Aruba, Bonaire En Curacao - Abc-eilanden - Exit Reizen

In het open water gebied zijn de zeegrasvelden een belangrijke voedingsbron voor de zeeschildpadden die rond Bonaire leven. In de mangrovebossen worden veel jonge vissen geboren die later de oceaanwateren bevolken. We hebben bij het Mangrove Info Center een twee uur durende kajaktocht geboekt. Deze tocht begint om half drie, maar je moet een kwartier van tevoren aanwezig zijn.

Het laatste deel van de route verliep over een onverharde weg die met de gehuurde 4×4 prima te doen is. Voordat we het water ingaan krijgen we eerst een uitleg over Lac Bay en wat het Mangrove Info Center doet om de natuur hier te beschermen. Vervolgens gaan we op pad met de kajaks.

ABC Eilanden & hun verschillen: Aruba, Bonaire of Curacao?Combinatiereis Aruba, Curaçao, Bonaire in - Vliegvakanties Aruba, Curaçao en Bonaire - Van der Valk Vakanties


De gids gaat met ons mee, net als twee andere Nederlandse gezinnen. Het kajakken is vrij relaxed. Sommige stukken zijn wat zwaarder, maar prima te doen. Halverwege de tocht stoppen we in het mangrovebos voor een korte snorkelexcursie. Zo kunnen we ook goed zien wat er hier allemaal onder water leeft.

Top 12 Van Mooiste Stranden Op Bonaire -

Wij wachten daarom uiteindelijk bij de kajaks totdat de rest terug is. Vervolgens kajakken we rustig terug naar het eindpunt, waar we rond half vijf arriveren. Na het schoonspoelen van de snorkeluitrusting zeggen we gedag en gaan weer op pad. 17:00 uur – Jibe City We rijden om de Lacbaai heen om uit te komen bij Jibe City.

Dit is de surfspot van Bonaire. Het laagstaande warme zeewater in een afgesloten baai zorgen voor perfecte omstandigheden om te (leren) windsurfen. Dat is iets wat we later tijdens deze reis dan ook nog gedaan hebben. Voor nu is Jibe City een ideale plek om aan het einde van de dag nog even te chillen onder het genot van een ijskoude Amstel Bright.

Je drinkt dit frisse bier met een limoenpartje, zo uit de fles. De meerderjarigen onder ons genieten onder het genot van een Amstel Bright van het uitzicht op de windsufers. De minderjarige dames doen dat met een fris glas ijsthee. 18:45 uur – zonsondergang Iets na zessen zijn we terug in ons appartement.

Goedkope Vakantie Nederlandse Antillen 2022

Mijn vrouw is in de tussentijd de snorkelspullen uit gaan spoelen. Het zoute zeewater moet je op tijd eruit spoelen voor het behoud van je spullen. Terwijl de rest aan de wasrituelen bezig is, wandel ik naar het centrum van Kralendijk. Dat is van hieruit nog geen tien minuten wandelen.

Dat duurt niet lang meer, want de zon zal zo ondergaan. Omdat Kralendijk aan de westelijke kant van het Bonaire ligt en de zon in het westen ondergaat kun je vanaf de boulevard van Kralendijk op veel avonden genieten van een fraaie zonsondergang. Voorwaarde is natuurlijk wel dat het niet zwaarbewolkt of geheel bewolkt is.

Ik kan dus een aantal mooie sunsetfoto’s schieten. 19:30 uur – uit eten Nadat ik mijn foto’s gemaakt heb loop ik terug naar het appartement om de rest op te halen en mijn camera weer weg te leggen. Vervolgens lopen we terug naar het centrum van Kralendijk. Daar heb ik een tafeltje gereserveerd bij La Cantina.

Vakantie Curaçao - Nummer 1 Caribbean Expert - Bay TravelDat is één van de redenen waarom ik dit vakantieadres zo waardeer. La Cantina behoort tot de betere restaurants van Bonaire. Wij genieten hier van verse vis, lekkere drankjes en de jongste dochter van een ossenhaasspies van de grill - vakantieAruba. Rond negen uur zijn we klaar, waarna we moe maar voldaan van een volle dag op Bonaire teruglopen naar ons appartement.

Voor tienen zijn we in dromenland. highlights, rondrit, verkennen met een huurauto .

Navigation

Home

Latest Posts

Rondreis Noorwegen Blokhutten

Published Mar 05, 22
8 min read

Reizen Finland 2021

Published Feb 27, 22
10 min read